Rekstrookjes

Heester Sensors & Instruments is de specialist op het gebied van rekstrook meettechniek. Vele jaren van ervaring biedt ons de mogelijkheid te adviseren bij de keuze van het rekstrookje, hoe en waar te plaatsen, benodigde afdichting en bekabeling, alsmede de te gebruiken rekstrookconfiguratie. Wij verzorgen het plaatsen van de rekstrookjes en het uitvoeren van de rekstrook metingen voor zowel dynamisch en statische spanning toepassing.

Door middel van het plaatsen en meten van rekstrookjes kunnen lokaal op een constructie of machineonderdeel de materiaalspanningen in beeld worden gebracht. Dit kan dienen als verificatie van de computer berekeningen of voor het meten en monitoren van belasting en vermoeiing van materialen.

Projecten gerealiseerd voor meerdere bedrijven in de research, lucht- en ruimtevaart, civiele techniek, machinebouw, offshore en transportsector. Voorbeelden zijn belastingen op verankeringen, trailers,  rollercoasters, vrachtwagens, rollend materieel, lieren, spoorwegen en bouwconstructies.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van rekstroken of een toepassing waarbij u de materiaal spanningen in een constructie of onderdeel wilt meten neem dan contact met ons op. Of het nu een enkelvoudig meetstripje betreft of een compleet verzorgde dynamische multikanaals toepassing, wij zijn u graag van dienst.

Wilt u de belasting of spanning in een constructie of onderdeel onderzoeken, maar heeft u gebrek aan tijd, middelen of kennis om rekstrookmetingen uit te voeren?
Dan bieden wij de oplossing en verzorgen wij voor u het meetproject. Met aantrekkelijke prijzen voor ook kleine onderzoeken met slechts enkele rekstroken. U bespaart kosten in aanschaf van middelen en specifieke apparatuur voor het uitvoeren van het meetproject, waarbij u kunt vertrouwen op onze expertise.

Meetapparatuur

Heester Sensors & Instruments heeft de beschikking over multikanaals data acquisitie systemen voor het registreren en monitoren van rekstrookjes.

Deze Autolog systemen kunnen zowel statische als dynamische metingen uitvoeren met een meetsnelheid tot 1kHz per kanaal. Elk meetkanaal heeft zijn eigen 24 bits A/D converter voor synchrone meting. Per module zijn 6 universele ingangen beschikbaar. De modulen worden in een behuizing geplaatst en middels het plaatsen van meerder modulen wordt een multikanaals meetsysteem opgebouwd.

Naast het meten van rekstrookjes in elke gewenste configuratie, beschikt het data acquisitie systeem ook over de mogelijkheid om rechtstreeks loadcellen, verplaatsing opnemers, drukopnemers, DC signalen en Pt-100 sensoren aan te sluiten en te meten.

Is het bij een toepassing noodzakelijk de kracht en/of verplaatsing in relatie met de rekstrookjes te meten, dan beschikt Heester Sensors & Instruments over diverse opnemers om dit te kunnen realiseren. Combineren met lokale en/of aanwezige sensoren behoort ook tot mogelijkheden.

Metingen worden uitgevoerd met het krachtige Autosoft software programma.

Autosoft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Highlights:
- Meetsnelheid 1000 metingen/sec./kanaal synchroon.
- Diverse meetgroepen met vrije keuze meetkanalen en meetsnelheid.
- Meerdere numerieke en grafische meetgroepen (1…n).
- Online berekeningen, waaronder rekstrook rosette 0/90, 0/45/90 en 0/60/120.
- Presentatie in engineeringunits met mogelijkheid tot linearisering en een sensor database.
 

Download PDF: Autolog Brochure