Instrumenteren en meten van rekstroken op de constructie van een elektrisch voertuig van Electrocar BV

Electrocar BV in Beek levert elektrische mobiliteitsoplossingen op maat. Of het nu gaat om stadslogistiek, recreatie, facilitair, gemeente of industrie, voor elke branche biedt Electrocar BV een oplossing. Zij leveren voertuigen die passen bij het werkproces van de klant.

Omdat aan hedendaagse elektrische voertuigen hoge eisen worden gesteld is het wenselijk om de maatwerkoplossingen van bestaande voertuigen en/of de eigen ontwikkelde voertuigen van Electrocar BV te toetsen op belastingen die optreden in de constructie tijdens belading en gebruik
tijdens het werk.

Heester Sensors & Instruments heeft in overleg met Electrocar op diverse plaatsen op het chassis van een elektrisch voertuig rekstroken geplaatst. De rekstroken zijn op die locatie geplaatst waar volgens de analyse de hoogste belastingen optreden. Vervolgens zijn door Heester Sensors en Instruments diverse metingen uitgevoerd. Statische metingen tijdens het belasten van het elektrisch voertuig met gewichten en dynamische metingen tijdens het rijden volgens een voorop gesteld parcours.