Loadtest Topdrive

Huisman Equipment BV, de wereldwijde specialist in hijs-, boor- en offshore equipment levert technische oplossingen aan ’s werelds meest vooraanstaande bedrijven in de markten voor olie- en gas, duurzame energie, recreatie en civiele werken.

Op een door Huisman Equipment ontwikkelde Topdrive dienen diverse testen te worden uitgevoerd, waaronder twee load testen waarbij het wenselijk is de belasting in de constructie te meten middels rekstroken.

Heester Sensors & Instruments heeft op de Topdrive diverse rekstroken geplaatst. Het betreft rossette rekstroken in drie richtingen met in het totaal 24 meetkanalen. Tijdens de loadtest, waarbij middels vier 500 tons hydraulische cilinders de belastingen zijn aangebracht, zijn door Heester Sensors & Instruments de metingen aan de rekstroken uitgevoerd. De rekstrooksignalen zijn gemeten met twee van onze Autolog data acquisitie systemen, waarmee de rekstroken gedurende de gehele belasting procedure online synchroon zijn gemeten en de meetdata is opgeslagen voor verdere analyse. De meetdata is zowel grafisch als numeriek in een passende rapportage verwerkt.