Peekel Instruments

De basis voor Peekel Instruments werd reeds gelegd in 1933 door de heer Peekel. Na de start als winkel in elektrische componenten is in 1957 het bedrijf voortgezet als producent en leverancier van elektronische meetinstrumenten. Gespecialiseerd in meetinstrumenten voor mechanische belastingen heeft het bedrijf voor 60 jaar een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van sensoren en instrumentatie.

Peekel Instruments een begrip in en om Rotterdam, maar ook ver daar buiten heeft vele jaren expertise en service geleverd op het gebied van rekstrookjes, rekstrookmetingen, krachtopnemers, meetversterkers, data acquisitie systemen en sensor ontwikkeling. Als één van de laatste producenten van hoogwaardige meetapparatuur in Nederland was Peekel Instruments een vraagbaak voor vele klanten op het gebied van rekmetingen, kracht, moment, verplaatsing, etc. Variërend van een meetsysteem voor een trekbank tot 500 kanaals meetsystemen voor het meten van vliegtuigonderdelen.

Ontwikkelde meetsystemen van Peekel Instruments zijn de Signalog, Picas en Autolog systemen. Maar ook de loadcell serie DV en TDC zijn bij vele bekend als de klasse 1 loadcell voor gecertificeerde testbanken. Ook zijn er nog vele oude meetinstrumenten operationeel zoals de welbekende PTCA, CA690 en CA252/253 meetsystemen.

Helaas is er naar 60 jaar onverwachts een einde gekomen aan de leveringen en diensten van Peekel Instruments. Het bedrijf is in 2017 definitief gesloten.

Heester Sensors & Instruments neemt deels de service en ondersteuning van Peekel Instruments over, alsmede de vertegenwoordiging van Burster precisie meettechniek binnen Nederland en België.